Starten met D&I. Hoe doe je dat?

Dat werkgevers ‘iets’ met diversiteit en inclusie (D&I) moeten, is wel duidelijk. Voor het werven en behouden van voldoende personeel is het essentieel, maar ook voor het begrijpen van je diverse klantenbestand. En natuurlijk het simpelweg voldoen aan wet- en regelgeving. Maar hoe begin je nu?

Daar is helaas geen ‘one-size-fits-all’ stappenplan voor. D&I moet onderdeel worden van de cultuur van een organisatie en is dus, net als andere onderdelen van de bedrijfscultuur, uniek voor iedere organisatie.

Wat wel helpt, is het maken van een gestructureerd plan. Bepaal het doel wat je hebt, welke uitdagingen in jouw situatie het meest nijpend zijn, hoe de situatie in je organisatie op dit moment is en plan de stappen die je gaat zetten. En vergeet natuurlijk niet te meten, evalueren en bijstellen.

Heeft u hulp nodig bij het implementeren van een degelijk en effectief D&I beleid? Neem dan contact op met InclusieNL. Wij zijn een stichting die ons inzet voor een inclusieve Nederlandse arbeidsmarkt. Vanuit een wetenschappelijke basis werken wij zonder winstoogmerk samen met talloze werkgevers aan D&I. Meer weten? Kijk op www.inclusie.nl