InclusieNL is een onafhankelijke stichting die organisaties in beweging brengt op het gebied van diversiteit en inclusie (D&I). Dit doen we door vanuit ons wetenschappelijke fundament een brug te slaan naar de praktijk.

Inclusieve en diverse organisaties zijn bewezen creatiever en innovatiever. Deze organisaties presteren beter dan organisaties die zich niet bezighouden met inclusie en diversiteit. Daarnaast is het belangrijk om iedereen gelijke kansen te bieden.

Of jouw organisatie nu volledig aan het begin staat of al een D&I beleid heeft: stichting InclusieNL biedt jouw organisatie datgene aan wat het nodig heeft om echt inclusief te worden.

Starten met D&I

Maak als organisatie kennis met het onderwerp D&I en leer wat de juiste beginstappen zijn om aan de slag te gaan met dit thema.

D&I meten

Doe mee aan de Nederlandse Inclusiviteitsmonitor om te ontdekken hoe jouw organisatie scoort op het gebied van D&I.

D&I in de praktijk

Ga aan de slag met een D&I consultant in jouw organisatie om de vertaalslag te maken naar de praktijk.

Wil je in contact komen met InclusieNL? wij stimuleren het creëren van een diverse en inclusieve werkvloer

Een helpende hand op het gebied van
diversiteit & inclusie

Diversiteit en inclusie biedt waarde voor organisaties op allerlei gebieden. [Aantal voordelen D&I noemen]. Toch is het een lastig en soms ook spannend onderwerp om mee aan de slag te gaan. Een verkeerde aanpak van het thema kan zorgen voor nadelige effecten in de organisatie.

Juist om die reden is InclusieNL er: een onafhankelijke partij die de helpende hand biedt aan organisaties die zich willen gaan inzetten of al bezig zijn op het vlak van diversiteit en inclusie.

We bieden deze helpende hand met behulp van onze drie onderdelen: “Starten met D&I”, “Onderzoek naar D&I” en “D&I in de Praktijk”. Hierin vind je de essentie terug van wie wij zijn als organisatie: we leggen vanuit ons wetenschappelijke fundament de connectie met de praktijk en we verbinden je aan de juiste experts.

Wat zeggen anderen?

InclusieNL streeft naar een diverse en inclusieve werkvloer. We stimuleren werkgevers om hiermee bezig te gaan door hen kennis te laten maken met diversiteit & inclusiviteit, hen aan te sporen wetenschappelijk gefundeerd onderzoek te laten doen in hun eigen organisatie en dit in de praktijk te brengen met de hulp van experts.

Dit doen we aan de hand van de volgende drie onderdelen:

Starten met Diversiteit & Inclusie. Steeds meer organisaties zijn bezig om een diverse en inclusieve organisatie te worden.

Starten met D&I

Een organisatie waarin werknemers zich thuis voelen, zichzelf mogen zijn en gehoord en gezien worden. Steeds meer organisaties zijn bezig om een diverse en inclusieve organisatie te worden. Maar hoe start je hiermee?

Met onze onafhankelijke positie, wetenschappelijke fundament en praktische toepassing is InclusieNL de partner die jou helpt bij het zetten van de eerste stappen op het gebied van diversiteit en inclusie.

D&I meten

InclusieNL onderscheidt zich door haar wetenschappelijke insteek op het gebied van diversiteit en inclusie. Alleen vanuit een wetenschappelijk fundament krijg je als organisatie goed inzicht wat er op het vlak van D&I al goed gaat en wat verbeterpunten zijn. Daarom hebben we samen met de Universiteit Utrecht de Nederlandse Inclusiviteitsmonitor ontwikkeld. 

Aan de hand van twee instrumenten krijgt jouw organisatie inzicht in hoeverre het D&I-beleid samenhangend, systematisch ingericht en geïmplementeerd, en wetenschappelijk gefundeerd is.

Dit is een meten gericht op de mate van diversiteit en inclusie in jouw organisatie en levert waardevolle inzichten op. InclusieNL
Diversiteit & Inclusie in de praktijk InclusieNL

D&I in de praktijk

Naast kennis en inzicht over diversiteit en inclusiviteit in jouw organisatie, is het belangrijk om op de juiste manier aan de slag te gaan met het thema. Gebrek aan tijd en middelen kan ervoor zorgen dat dit lastig is.

Daarom biedt InclusieNL een netwerk van experts op dit vlak die klaar jouw organisatie kunnen ondersteunen in het vinden van de juiste toepassingen om jouw organisatie diverser en inclusiever te maken.

Contact

Meer ondersteuning nodig op het gebied van diversiteit en inclusie?  

Wij staan voor je klaar. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we denken graag met je mee.