Hoe meet je inclusie?

Starten met Diversiteit & Inclusie. Steeds meer organisaties zijn bezig om een diverse en inclusieve organisatie te worden.

Hoe inclusief is uw organisatie? Enig idee? Wellicht heeft u cijfers over de mate van diversiteit in uw organisatie, hoewel bij het meten hiervan ook voldoende uitdagingen naar voren komen. Maar dan nog, diversiteit en inclusie zijn niet hetzelfde.

Diversiteit valt te tellen. Hoeveel mensen uit welke groepen. Maar welke groepen meet je dan? Mag je dat wel uitvragen? En vooral… wat voegt het toe?

Inclusie gaat niet om tellen. Het gaat om wat mensen voelen. Kan ik mezelf zijn? Krijg ik gelijke kansen? Wordt mijn stem gehoord? Dat kun je alleen maar meten door het aan mensen te vragen.

De Nederlandse InclusiviteitsMonitor doet dit op wetenschappelijke wijze. De monitor wordt uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht en bestaat uit twee delen: een beleidsscan en een medewerkersscan. Zowel het beleid van de organisatie als de mening van de medewerkers wordt gemeten. Daaruit komen aanbevelingen waarmee de organisatie volgende stappen kan nemen.

Meer weten? Neem contact met ons op of kijk alvast op www.nederlandseinclusiviteitsmonitor.nl.